Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- بازار جهانی نفت که در ماه‌های گذشته نوسان قیمت متعددی را به خود دید، با تصمیم گیری جدید اوپک در راستای کاهش یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای در روز میان کشورهای عضو و غیر عضو اوپک در جهت سامان دهی به این بازار گام جدیدی برداشته است. به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، بررسی بازار جهانی نفت گویای وجود مازاد تولید و عرضه در ماه های گذشته بود که این عامل باعث روند نزولی قیمت‌ها و بر هم خوردن تعادل بازار شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  در کنار افزایش تولید، به اعتقاد الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه رقابت‌های خارج از بازار، روش‌های غیراقتصادی که جایگزین بنیان‌های بازار شده، جنگ‌های تجاری، تورم بالای برخی از کشور‌ها و کاهش رشد اقتصادی برخی از کشور‌ها از جمله عواملی که سبب پیچیده بودن شرایط بازار شده است.   پیچیدگی بازاری که می‌توانست آثار سویی بر روی اقتصاد جهانی داشته باشد، به همین خاطر سازمان کشور‌های صادرکننده نفت با برگزاری جلسه‌ای دست به تصمیم گیری جدیدی برای سامان دهی بازار کرد.

پیش از برگزاری جلسه نیز، کمیسیون اقتصادی اوپک که به بررسی شرایط بازار، قیمت‌ها و میزان تولید کشور‌های غیر اوپک می‌پردازد که نتیجه آن توصیه به کاهش تولید به وزرای نفت و انرژی کشور‌های عضو این سازمان بوده است.   محمدعلی خطیبی نماینده سابق ایران در اوپک در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان، در این خصوص گفت: برای ایجاد تعادل در بازار و جلوگیری از مازاد، کاهش تولید باید در دستور کار قرار بگیرد که قرارگیری قیمت در بازه ۷۰ تا ۸۰ دلار به ازای هر بشکه می‌تواند رضایت نسبی در میان کشور‌ها را ایجاد کند.   خطیبی بیان کرد: اگر بازار را به حال خود رها کنیم و مدیریت در آن اعمال نشود و کشور‌ها به هر میزانی که بخواهند تولید داشته باشند کاهش قیمت بیشتر از این میزان خواهد بود.

**کاهش تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه تولید نفت

نشست ۱۷۵ اعضای اوپک پس از دو روز مذاکرات فشرده در روزهای گذشته با حضور ۱۴ کشور عضو و ۱۰ کشور غیر عضو این سازمان منجر به صدور قطعنامه ۱۷۹،۹۱۵ مبنی بر حصول توافق اعضای این سازمان برای کاهش تولید نفت به میزان ۸۰۰ هزار بشکه در روز از آغاز سال ۲۰۱۹ میلادی و کاهش ۴۰۰ هزار بشکه‎ای کشور‌های غیر عضو و داوطلب به پایان رسید.   این در شرایطی است که طبق تصمیمات صورت گرفته، مجموع کاهش تولید کل کشور‌ها یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بود که در کنار کاهش ۸۰۰ هزار بشکه در روز که معادل ۲،۵ درصد نسبت به سطح تولید اوپک در اکتبر ۲۰۱۸ است، کشو‌های داوطلب غیر عضو نیز ۴۰۰ هزار بشکه یا معادل ۲ درصد کاهش تولید خواهند داشت.

بنا بر مفاد این قطعنامه، اجرای آن از یکم ژانویه ۲۰۱۹ برای یک دوره اولیه ۶ ماهه معتبر است و یک بازبینی در آوریل ۲۰۱۹ خواهد داشت.

کاهش تولید در شرایطی است که ایران، ونزوئلا و لیبی از مشارکت در این توافق معاف شده‎اند و سایر کشور‌ها نیز مانند روسیه حاضر به پذیرش کاهش ۲ درصد از تولید کنونی خود شده اند.

به همین خاطر، بیژن زنگنه وزیر نفت پیش از ترک دبیرخانه اوپک در جمع خبرنگاران، با اشاره به معافیت ایران از مشارکت در این توافق، نتیجه نشست را رضایت‎بخش توصیف کرد.   زنگنه در خصوص معافیت ایران از مشارکت در کاهش تولید گفت: تمام تلاش خود را به‎کار گرفتیم تا اجازه ندهیم سهم ایران از بازار نفت در درازمدت آسیب ببیند.   پیش از توافق و در بدو ورود به وین نیز وزیر نفت بار‌ها تاکید کرده بود که ایران به دلیل رویارویی با تحریم‌ها به‌ هیچ عنوان زیر بار توافق کاهش تولید نمی‎رود.

** رشد ۵ درصدی قیمت نفت

تاثیر گذاری این توافق آنچنان بالا بود که انتشار گزارش‌های اولیه درباره توافق اعضای اوپک برای کاهش تولید نفت رشد حدود ۵ درصدی قیمت‌ها را به دنبال داشته، به همین خاطر کارشناسان حوزه انرژی معتقدند این توافق توازن بازار را در روز‌ها آتی به دنبال خواهد داشت.


انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اوپک غیراوپک صادرات کاهش تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۵۷۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلنگ زنی مینی پالایشگاه دهدشت/ تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین

به گزارش خبرنگار مهر، مینی پالایشگاه دهدشت تمامی مجوزهای لازم را اخذ کرده است و عصر دوشنبه عصر با حضور منصوری معاون اجرایی رئیس جمهور کلنگ زنی می‌شود.

احداث مینی پالایشگاه در شهرستان کهگیلویه در نزدیکی دهدشت با ظرفیت تولید روزانه ۱۰ هزار بشکه بنزین از طرح‌های مهم اقتصادی و اشتغالزایی است.

به گزارش خبرنگار مهر، با راه اندازی این طرح افزون بر ۵۰۰ نفر شغل در منطقه محروم کهگیلویه ایجاد می‌شود و گردش مالی، ارتقای درآمد و رونق و توسعه اقتصادی از ماحصل اجرای این طرح است.

کد خبر 6091927

دیگر خبرها

  • افزایش تولید روزانه ۸۰ هزار بشکه نفت در نفت و گاز گچساران
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • هدفگذاری کشور تولید ۴ میلیون بشکه نفت در روز است
  • کارگر؛ رضایت شغلی و توسعه اقتصادی
  • اوجی: تولید نفت ایران امسال جهش می‌کند
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ زنی شد/تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین در روز
  • کلنگ زنی مینی پالایشگاه دهدشت/ تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو