Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس-گروه رادیو و تلویزیون: سال ۹۰ بود که شهاب عباسی به همراه گروهی از بازیگرانی که سالها از همکاری شان می گذشت دور هم جمع شدند و مجموعه طنز آیتمی را ساختند که هنوز یکی از طنزهای آیتمی موفق تلویزیون به شمار می رود.

«خنده بازار» نام این مجموعه تلویزیونی آیتمی بود که در همان سالها مخاطبان بسیاری پیدا کرد و هر کدام از مخاطبان بسته به سلیقه ای که داشتند با یکی از آیتم های این کار ارتباط برقرار کرده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا همان گروه با تولید برنامه جدیدی به شبکه نسیم آمدند و مجموعه طنز ۹۰ قسمتی «دست انداز» را برای شب های نوروز مخاطبان تدارک دیده اند.

شهاب عباسی کارگردانی این اثر و سعید عباسی و مجید عباسی تهیه کنندگی آن را به عهده دارد که هر شب ساعت ۲۰ از شبکه نسیم بروی آنتن خواهد رفت.

 

** مهران مدیری بنیان گذار طنزهای آیتمی تلویزیون

اولین مجموعه طنز آیتمی در تلویزیون «ساعت خوش» به کارگردانی مهران مدیری بود و به عبارتی مدیری یکی از پایه گذاران این سبک مجموعه طنز در تلویزیون است. بعد از آن مجموعه طنزهای سال خوش،‌ شوخی کردم، نوروز ۷۲، جنگ ۳۹ و چند مجموعه طنز آیتمی دیگر توسط مدیری و گروهش ساخته و پخش شد. همچنین گروه های محدود دیگری نیز به میدان آمده و کارهایی نظیر جدی نگیرید،‌سیب خنده و ... را تهیه کردند.

** افول آیتم سازها در تلویزیون

ساخت طنزهای آیتمی تا چند سال ابتدایی که موج گسترده ای داشت، خوب پیش رفت اما بعد از چند سال دیگر از تب و تاب افتاد و حتی مهران مدیری که سردمدار این کمدی ها بود، به سمت سریال های کمدی رفت.

** ظهور گروهی تازه و آیتم ساز

اما در سال ۹۰ شهاب عباسی که کار خود را با نویسندگی و بازیگری در حوزه طنز آغاز کرده بود، تصمیم گرفت تا با گروهی که سالها همکاری کرده مجموعه طنز آیتمی را تولید کند.

 

** شهاب عباسی و شروع کار از نویسندگی و بازیگری

عباسی قبل از اینکه کارگردانی را به طور جدی آغاز کند،‌ نویسندگی و بازیگری می کرد. نویسندگی در سریال کوچه اقاقیا، بازیگری در سریال پاورچین و زیر آسمان شهر و دارا و ندار و ... از جمله کارهای شاخص او به شمار می رود. اما او بعد از ساخت خنده بازار مسیر کاری خود را تغییر داد و کارگردان و بازیگر کارهای خودش شد.

** تغییر مسیر کاری عباسی از خنده بازار به بعد

خنده بازار در اصل تغییر و تحولی در کارنامه شهاب عباسی به شمار می رفت چراکه او به واسطه این کار بیشتر دیده شد و بعد از آن کارهای جدیدتری را برای تلویزیون در همان سبک و سیاق ساخت. شکر پنیر، شکرآباد، ‌دست به نقد، افسانه هزار پایان، ‌شکرآباد۲ و ناخونک از جمله کارهای او با همان گروه خنده بازار هستند.

** «خنده بازار» و طعنه آمیز بودن آیتم هایش

خنده بازار یکی از کمدی های آیتمی تلویزیون است که به خاطر محتوای طعنه آمیز و نقادانه ای که داشت، بسیار مورد توجه صنوف قرار گرفت. چند آیتم معروف در این کار به دست مایه قرار دادن برخی از برنامه های شاخص تلویزیون می پرداخت. از جمله مردم ایران سلام، نود، عمو قناد، لذت نقاشی،‌هفت،‌به خانه برمی گردیم، صندلی داغ، و ... فصل ابتدایی این مجموعه در نوروز پخش شد و به دلیل استقبال خوبی که از آن شد، تا فصل هشتم ادامه پیدا کرد اما به غیر از دو سه فصل ابتدایی در سایر فصل ها خیلی موفق عمل نکرد.

 

** انتقادهایی که ادامه تولید را مختل کرد

با توجه به اینکه خنده بازار مجموعه ای انتقادی بود بعد از فصل دوم پخش آن انتقادها به سمت آن سرازیر شد و همین گروه تولید را تحت فشار قرار داد. تا جایی که شهاب عباسی تا مدتی از ساخت مجموعه های طنز اجتناب می کرد.

** دست انداز دست می اندازد؟

همانطور که از نام این مجموعه پیدا است شاید قصد دارد عده ای را دست بیندازد! حالا باید ببینیم این عده از جمله افرادی هستند که ممکن است اعتراضی به این موضوع داشته باشند یا نه؟ و به راحتی از کنار شوخی ها عبور می کنند.

** عباسی: فضایی شبیه به خنده بازار داریم

اما عباسی برای شب های نوروز ۱۴۰۰ مجموعه طنز آیتمی را در ادامه خنده بازار و دست به نقد ساخته است. در این باره «سعید عباسی» تهیه کننده «دست انداز» در گفت و گو با خبرنگار فارس، ‌گفت: این مجموعه طنز آیتمی است و تا حدودی فضایی شبیه به خنده بازار و دست به نقد دارد.

وی ادامه داد: اغلب گروه از جمله بازیگر و کارگردان از بچه های خنده بازار هستند که سالها است در ژانر کمدی کار کردند و هر کدام برای خود صاحب نام هستند.

 

** دکورسازی در سوله ای واقع در میدان حر

این تهیه کننده افزود: این مجموعه تلویزیونی در سوله ای واقع در میدان حر تصویربرداری می شود. ما در این سوله دکورسازی کردیم و در هر دکور ۱۵ قسمت ضبط می کنیم و بعد از آن دکور تغییر می کند و وارد موقعیت جدیدی می شویم. به همین ترتیب حدود ۳۰ موقعیت در این ۹۰ قسمت خواهیم داشت. در هر قسمت حدود ۶ آیتم پخش می شود.

** نقد شبکه شاد و شوخی با حسینی بای

این مجموعه طنز به نقد وضعیت موجود در دوران کرونا نیز نقبی زده است. یکی از آیتم های بحث برانگیز در دست انداز شوخی با حسینی بای و آموزش مجازی در دوران کرونا و با شبکه شاد است.

** آیتم های نقادانه در اینجا هم ادامه دارد

عباسی ادامه داد: آیتم هایی که در این مجموعه ساخته شده است بیشتر نقادانه است و نقد فضای اجتماعی و سیاسی جامعه است. همچنین رفتارهای ردم با همدیگر و سیستم های اداری و آسیب هایی که در آنها وجود دارد همگی «دست انداز» را تشکیل می دهند. در اصل ما در این مجموعه نقد مفرح و شادی را ترتیب دادیم که حاشیه ساز نیست.

 

** ترکیب بازیگران خنده بازار در اینجا هم هست

اغلب بازیگرانی که در این سریال به ایفای نقش می پردازند از جمله همان گروه همیشگی شهاب عباسی هستند که در این سالها با یکدیگر همکاری می کنند. از ابراهیم شفیعی گرفته تا آرش میراحمدی و سوسن پرور، کوروش معصومی،‌ مرتضی رستمی و ...

** اجتناب از آیتم تکراری 

شاید فکر کنید در دست انداز برخی آیتم های مجموعه های طنز آیتمی شهاب عباسی را تکرار کرده اند اما اینطور نیست و همه آیتم های این مجموعه جدید و نو است.

 

** تفاوت دست انداز با سایر کارهای آیتمی عباسی

عباسی همچنین درباره تفاوت دست انداز با سایر کارهای شهاب عباسی گفت: شاید یکی از تفاوت های این مجموعه طنز در این باشد که در برخی آیتم ها به عنوان مجری نتیجه و پایان بندی آن آیتم را برای مردم بازگو می کند و یک جاهایی رو به دوربین بازی می کند و جاهایی نمایش در نمایش است.

بازیگران این مجموعه تلویزیونی عبارتنداز: شهاب عباسی، آرش میراحمدی، ابراهیم شفیعی، بهراد خرازی، کوروش معصومی، مرتضی رستمی، سوسن برور، میثم رستگاری، شهره اشتری، حمید عرب، حامد میرزاپور، سیامک فروغ، پیمان مرادی.

لیست عوامل سریال تلویزیونی دست انداز عبارتند از : تهیه‌کنندگان: مجید عباسی و سعید عباسی، کارگردان: شهاب عباسی، نویسنده:حمزه صالحی، مدیرفیلمبرداری: محسن کالجی، مدیر صدابرداری: محمدعلی درگاهی، طراح گریم: سیدعلی عسگری، طراح صحنه و لباس: شهرام قدیری، ناظر کیفی: امیر موسوی، جانشین تهیه کننده: محمد سلیمانی، مدیرتولید و مدیر برنامه‌ریزی: محمد رسولی، تدوین: غلامرضا ساغرچیان، مدیر تدارکات: علی اکبر صادقی، دستیار برنامه‌ریز:ضحی زینالی، فیلمبردار 1: هادی داوودی، فیلمبردارا2:حسین امیدی، دستیار فیلمبردار: سیدمحمد محمدی، دستیار صدابردار: علی‌شندآبادی و مهدی اسبقی، دستیار یک کارگردان: محمدرضا مروتی، دستیار دو کارگردان: سیامک فروغ، مجری آقایان گریم: نیما عبدی، دستیار مجری آقایان گریم: علیرضا شریفی مقدم، مجری گریم خانم‌ها: ندا بیگریان، دستیار دو: سامان کهزاری، دستیار یک صحنه: ابراهیم کرامتی، دستیار صحنه: سحر حاتمی، مدیر دکور: ابوذر فقانی، جامه دار: بهاره رستگارنیا، فیلمبردار پست صحنه: زهرا بارسانیا و سیدمحمد محمدی، عکاس: سعید عابدینی،  روابط عمومی : علی زادمهر ،منشی صحنه: فاطیما قاسمی، تدارکات: محمد قلی‌زاده، محمدمحهدی کرمی، امیرحسین حبیبی، حمیدرضا ایمانی، احمد مهامی، راننده؛ حمید فیض‌آبادی، داوود حجازی، هادی کرمی و محمد قلی‌زاده.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: شبکه نسیم نوروز 1400 شهاب عباسی خنده بازار دست انداز آیتم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۱۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده

رئیس امور اقتصادی اداره کل آسیا، آفریقا و اقیانوسیه وزارت نفت گفت: هم‌اکنون براساس برآوردها کشورهای آفریقایی بالاترین رشد اقتصادی را طی سال ۱۴۰۲ داشته‌اند و این مسأله چشم‌انداز روشنی را برای توسعه همکاری ما با این قاره در ۲ دهه آینده رقم خواهد زد.

به گزارش ایسنا، سلیمان قاسمیان ظهر امروز در نشست تخصصی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا با اشاره به عزم دولت سیزدهم برای توسعه همکاری‌های دوجانبه با کشورهای آفریقایی در حوزه صنایع پایین‌دستی و بالادستی صنعت نفت و نیز فرصت‌های تکرارنشدنی بازار در این قاره، گفت: هم‌اکنون، براساس برآوردها، کشورهای این قاره بالاترین رشد اقتصادی را طی سال گذشته داشته‌اند و این مسئله چشم‌انداز روشنی را برای توسعه همکاری ما با این قاره در دو دهه آینده رقم خواهد زد.

وی با اشاره به اینکه ۷.۲درصد از ذخایر هیدروکربوری جهان در قاره آفریقا قرار دارد، افزود: طی دو سال اخیر بیشترین اکتشاف‌های مواد نفتی و گازی جهان به‌ترتیب در کشورها نامیبیا، غنا، آنگولا و آفریقای جنوبی انجام شده است.

رئیس امور اقتصادی اداره کل آسیا، آفریقا و اقیانوسیه وزارت نفت بیان کرد: هم‌اکنون در حوزه تقاضای فرآورده‌های نفتی و گازی شاهد افزایش تقاضا در قاره آفریقا هستیم. این قاره اکنون ظرفیت پالایشی روزانه ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه را دارد که نسبت به مصرف داخلی خود بسیار کمتر است، ازاین‌رو ما می‌توانیم بازارهای صادراتی فرآورده‌های نفتی خوبی در این قاره، به‌خصوص در شرق و جنوب آن داشته باشیم.

قاسمیان صادرات خدمات فنی و مهندسی، بازسازی پالایشگاه‌های موجود و صادرات فرآورده‌های نفتی و گاز مایع را از دیگر فرصت‌های ایجاد ارتباط بیشتر با صنعت نفت قاره آفریقا اعلام کرد.

افزایش ۲۶درصدی مصرف گاز جهان تا ۲۰۴۰

براساس این گزارش، رضا نوشادی - مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نیز در این نشست تخصصی با بیان اینکه تا سال ۲۰۴۰ مصرف گاز در جهان ۲۲ تا ۲۶ درصد افزایش داشته و هم‌زمان شاهد افزایش تقاضای این حامل انرژی خواهیم بود، گفت: ایران به‌عنوان دومین دارنده ذخایر گازی جهان همواره یکی از ظرفیت‌های بالقوه برای تأمین پایدار گاز در دهه‌های آینده خواهد ماند.

وی با یادآوری اینکه صنعت گاز ایران طی سال‌های اخیر با وجود تحریم‌های همه‌جانبه کشورهای غربی توانسته است تولید خود را از حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب در سال ۱۳۸۹ به بیش از ۸۷۵ میلیون مترمکعب در حال حاضر برساند، تصریح کرد: هم‌اکنون فرایند تولید گاز، از مرحله تولید تا توزیع، بدون حضور شرکت‌های خارجی و ازسوی متخصصان ایرانی انجام می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به اینکه این شرکت هم‌اکنون مدیریت بیش از ۴۴۰ هزار کیلومتر خط لوله گاز در کشور را بر عهده دارد، افزود: در بخش ساخت ایستگاه‌های تقویت فشار و پالایشگاه‌های گازی به‌ترتیب ۹۲ و ۷۶ درصد به خودکفایی رسیده‌ایم. ما و ۲۵۰ شرکت‌ دانش‌بنیان داخلی مرتبط با ما می‌توانیم در زمینه احداث و تعمیرات خطوط لوله و ایستگاه‌های تقویت فشار گاز، به کشورهای آفریقایی خدمات فنی و مهندسی ارائه کنیم.

نوشادی پروژه‌های بازیابی کربن، مینی ال‌ان‌جی، تولید هیدروژن از گاز، ساخت توربواکسپندر و حذف کربن را از پروژه‌های جدید در صنعت گاز دانست و گفت: هم‌اکنون ایران در بحث ساخت دو نوع توربوکمپرسور، بیش از ۲ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده است.

آمادگی ایران برای صدور خدمات فنی و مهندسی به آفریقا در حوزه پالایشگاهی

براساس این گزارش، علی شاهوردی، مدیر هماهنگی افزایش ظرفیت و تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های فراسرزمینی در شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی نیز در این نشست تخصصی، گفت: ایران آمادگی دارد در زمینه تعمیرات اساسی، تأمین تجهیزات، نگهداری و تولید در حوزه پالایشگاهی با کشورهای آفریقایی همکاری داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه ایران ۳۰ سال پیش در زمینه تعمیر و ساخت پالایشگاه‌های نفت و گاز ۱۰۰درصد به خارج وابسته بود، بیان کرد: در سایه مدیریت دولت‌ها و محدودیت‌های اعمال‌شده تحریمی پس از ۴۵ سال تحریم و هشت سال جنگ، هم‌اکنون ضمن خودکفایی کامل در تعمیرات، پالایشگاه‌های نفتی خارجی را نیز تعمیرات اساسی می‌کنیم.

مدیر هماهنگی افزایش ظرفیت و تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های فراسرزمینی در شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، کمپرسورهای فرایندی، کاتالیست‌های بنزین‌ساز، مبدل‌های حرارتی، کولرهای آبی صنعتی، خدمات مکانیک، پایپینگ، عایق، فیلتر، ترانسفورماتور و ابزار دقیق را ازجمله صدها محور صادراتی خدمات فنی و مهندسی به قاره آفریقا اعلام کرد.

ایران سومین تولیدکننده ال‌پی‌جی دنیا

براساس این گزارش، امیر هوشنگ کرمی، سرپرست امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران نیز در این نشست تخصصی با بیان اینکه هم‌اکنون قاره آفریقا در زمینه تولید و مصرف ال‌پی‌جی برابر است، گفت: این قاره به‌شدت به انرژی و سوخت نیاز دارد و ایران به‌عنوان سومین تولیدکننده گاز مایع (ال‌پی‌جی) می‌تواند در افزایش صادرات این حامل انرژی در این قاره، نقش‌آفرینی کند.

وی در ادامه بیان کرد: هم‌اکنون چین، هند و ژاپن به‌ترتیب بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان ال‌پی‌جی در جهان به شمار می‌آیند و در قاره آفریقا مراکش، مصر، تونس و آفریقای جنوبی به‌ترتیب بزرگ‌ترین واردکنندگان این حامل انرژی هستند.

طبق اعلام وزارت نفت، سرپرست امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران قیمت بالا و نبود اسکله‌های استاندارد را دو دلیل عمده مصرف پایین ال‌پی‌جی در قاره آفریقا دانست و گفت: تولید این ماده در ایران طی چند سال اخیر صعودی بوده و از ۵ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ به ۷ میلیون تن در سال ۲۰۲۳ رسیده است.

صادرات ۳۵۰ میلیون دلاری کود اوره به آفریقا

براساس این گزارش، بیژن چگنی، سرپرست مدیریت کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران نیز در این نشست تخصصی، با تأکید بر اینکه هم‌اکنون عمده محصول صادراتی پتروشیمی ایران به قاره آفریقا کود اوره است، افزود: هم‌اکنون سالانه حدود ۳۵۰ میلیون دلار کود اوره به این قاره صادر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ایران ۹۵ میلیارد دلار طرح پتروشیمی جدید و در حال اجرا دارد، تصریح کرد: از این مقدار تاکنون ۱۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام شده و مذاکرات برای ۸۲ میلیارد دلار دیگر، از طریق فاینانس در حال انجام است.

سرپرست مدیریت کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران صادرات کاتالیست را یکی از فرصت‌های ارتباط صنعت پتروشیمی ایران و قاره آفریقا اعلام کرد و گفت: هم‌اکنون ایران در زمینه کاتالیست به خودکفایی ۹۵درصدی رسیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • ورود مارگارین به تولید محصولات پرتقاضا و پرمصرف
  • خاطره خنده‌دار غفوریان از اشتباه گرفتنش با اکبر عبدی! (فیلم)
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • ببینید | اعتراف خنده‌دار مهران غفوریان در برنامه تلویزیون؛ حرکت جالب همسر آقای بازیگر علیه او
  • گل سعید احمد عباسی به تایلند در جام ملت های فوتسال آسیا (تایلند 0-2 ایران)
  • ببینید | خنده‌دارترین پرونده سرقت از زبان یک کارآگاه
  • جاده پُر دست انداز یکی از روستا‌های فومن
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین